Bekendmaking deelnemers 2020!

Na drie succesvolle edities en met maar liefst 100.000 bezoekers in 2019 is de Utrecht Canal Pride niet meer weg te denken uit Utrecht. Vandaag maken we de deelnemers bekend van de vierde Utrecht Canal Pride die plaatsvindt op zaterdag 6 juni 2020.

We zijn overweldigd, geraakt en trots op het hoge aantal inschrijvingen. Maar liefst 89 organisaties hebben zich ingeschreven voor een plaats in de parade. Voor het eerst in de geschiedenis van de Utrecht Canal Pride zullen dan ook alle vijftig plaatsen daadwerkelijk ingenomen zijn door een grote diversiteit aan organisaties! Vanwege het record aantal inschrijvingen kan er dit jaar aan tal van mooie inschrijvingen geen plaats gegeven worden omdat de Oudegracht niet meer dan vijftig vaartuigen kan herbergen.

Het doel van de Utrecht Canal Pride is het zichtbaar maken van al die organisaties die zich het hele jaar op vele manieren bezig houden met de LHBTI+ gemeenschap. Een onafhankelijke adviescommissie heeft zich de afgelopen week over de inschrijvingen gebogen. Vervolgens is er een advies uitgebracht aan de Stichting Utrecht Pride, wat door de stichting ter harte is genomen. Bij de selectie van de deelnemers krijgen de van huis uit LHBTI+ organisaties voorrang op anderen, omdat de stichting deze graag dit podium biedt, en de stad en haar bezoekers kennis wil laten maken met de verscheidenheid aan organisaties die zich het hele jaar inzetten voor acceptatie en het welzijn van de LHBTI+ gemeenschap.

De vijftig deelnemers zijn vanaf heden te vinden op onze website!

De Stichting Utrecht Pride vindt het geweldig dat al deze organisaties zich willen laten zien tijdens de Utrecht Canal Pride. Om met de woorden van Burgemeester Jan van Zanen te spreken: ‘een beetje intiem en een beetje speciaal’ ...maar wat ons betreft groots en trots door Utrecht!