Record aantal inschrijvingen Utrecht Canal Pride 2020!

Voor de vierde editie van de Utrecht Canal Pride hebben er maar liefst 89 organisaties ingeschreven om mee te varen op zaterdag 6 juni 2020!

De Utrecht Canal Pride is na drie succesvolle edities niet meer weg te denken uit Utrecht. Tijdens de eerste editie in 2017 voeren er weliswaar nog een weifelende 27 deelnemers mee, nu is bij de vierde editie het punt bereikt dat er veel meer inschrijvingen zijn binnengekomen dan er plaatsen beschikbaar zijn in de parade. Er zijn voor de Utrecht Canal Pride vijftig plaatsen te verdelen op de grachten van Utrecht.

We zijn overweldigd en trots dat zoveel organisaties het mooiste podium van de stad willen gebruiken om zichzelf te laten zien aan de stad en de tienduizenden bezoekers die weer langs de gracht en op de werven zullen staan op 6 juni aanstaande.

Deze week komt de onafhankelijke adviescommissie bijeen om de inschrijvingen kritisch te bekijken en een advies uit te brengen over welke organisaties een plaats in de parade zouden moeten krijgen. Daarna zal op 21 februari de lijst van vijftig deelnemers bekend worden gemaakt.

De Utrecht Canal Pride is in vier jaar tijd een stadsbreed evenement geworden en de tweede Pride van Nederland. De combinatie van het mooie Utrecht en de deelnemers blijkt vele organisaties aan te trekken om ook aandacht te vragen voor de diverse doelen van deze organisaties. De variëteit aan inschrijvingen laat zien hoeveel organisaties bezig zijn met diversiteit in het algemeen en die van LHBTI+ers in het bijzonder. En hoe graag zij deze willen laten zien op de Utrecht Pride tijdens de parade.

Aanstaande vrijdag mogen we aan vijftig ingeschreven organisaties berichten dat ze mee kunnen varen, maar dat betekent helaas ook dat er maar liefst 39 organisaties teleurgesteld moeten worden. Bij de selectie van de deelnemers krijgen de van huis uit LHBTI+ organisaties voorrang op anderen, opdat we deze organisaties graag dit podium bieden, en de stad en haar bezoekers kennis willen laten maken met de verscheidenheid aan organisaties die zich het hele jaar inzetten voor acceptatie en het welzijn van de LHBTI+ gemeenschap.

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2020. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er ’s avonds verschillende afterparties. Het volledige programma zal binnenkort worden aangekondigd op www.utrechtpride.nl