Utrecht Pride 2021 afgelast

Voor het tweede jaar geen Utrecht Pride

Helemaal onverwacht kan dit bericht niet zijn. Voor het tweede jaar gaat de parade over de Utrechtse grachten niet door. We zijn nog niet van het coronavirus af en daardoor is het niet mogelijk om zonder beperkingen een stadsbreed evenement te organiseren waar iedereen welkom is. Zo'n groot openbaar evenement komt in de strijd tegen het virus gewoon te vroeg.

Maar wat hadden we graag alle kleuren van onze gemeenschap weer laten zien tijdens de parade op 5 juni, het zit er helaas nog niet in. Dat is voor iedereen een enorme teleurstelling. Voor de deelnemers, voor de toeschouwers en voor iedereen die de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedraagt.

De pijlen zijn nu gericht op 2022, om dan extra groot uit te pakken. De stad Utrecht bestaat dan overigens 900 jaar en die viering start ook in juni. Zo is de Utrecht Canal Pride de meest kleurrijke opening van een prachtige zomer. Wij kijken er alvast naar uit!

Toch zullen we ook dit jaar in het eerste weekend van juni van ons laten horen. Hoe we dat gaan doen hangt af van wat er mogelijk is. Maar één ding is zeker: zichtbaarheid voor de LHBTI+ gemeenschap staat daarbij centraal, net als bij de parade over de Oudegracht.

Omdat dit de tweede Utrecht Canal Pride op rij is die niet door gaat hebben we besloten om alle inschrijvingen uit 2020 (en dus ook 2021) te laten vervallen. Voor de parade van 2022 zul de deelnemers dus tegen die tijd opnieuw moeten inschrijven. Zo weten we zeker dat deze organisaties nog steeds wil meevaren. Als er een plaats was toegewezen in 2020 dan krijgt de inschrijving ook in 2022 weer voorrang bij de toewijzing van de plaatsbewijzen.