Word jij onze vrijwilliger?

Ze zijn onze vrijwilligers, maar eigenlijk noemen we ze altijd onze helden. Want met vijftig deelnemende boten en tienduizenden bezoekers in de stad is het organiseren van Utrecht Pride een enorm project. Daar zijn ieder jaar ruim 200 vrijwilligers bij betrokken. Ook dit jaar zijn we op zoek naar helden die een rol willen spelen in Utrecht Pride. Dat kan variëren van een handje helpen in de voorbereidingen voor het evenement tot optreden als Host tijdens de dag zelf. Zo zorgen wij er met elkaar voor dat de dag soepel verloopt en voor alle deelnemers en bezoekers een geweldige ervaring wordt.


Aanmelden als vrijwilliger


De dag van een vrijwilliger bij Utrecht Pride

We verwelkomen je in de ochtend hartelijk bij onze vrijwilligerscentrale met een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee door 30ML Coffee. Na je registratie krijg je het befaamde, want unieke, gele vrijwilligersshirt en een bijpassende tas, gevuld met gidsjes, gereedschap en een heerlijke lunch met gekoelde drankjes verzorgd door JUMBO. Na een uitgebreide uitleg over het verdere verloop van de dag ga je met jouw team op pad naar de locatie waar jullie de dag zullen doorbrengen als hosts.


Jouw rol als host tijdens Utrecht Pride

Samen met je team beantwoord je vragen en informeer je bezoekers met behulp van ons programmaboekje. Deze kleurrijke boekjes deel je ook actief uit aan de bezoekers. Je hebt een signaalfunctie langs de gracht en je houdt een oogje in het zeil, zodat alles vlekkeloos verloopt. Verder vertegenwoordig je de organisatie en het gedachtegoed door plezier te hebben met de bezoekers, de deelnemers en elkaar. Kortom, een superleuke dag, waarop je inzet alom gewaardeerd wordt én als bonus vanaf de eerste rang kunt genieten van de botenparade!

Vul het formulier in en je ontvangt snel een bevestiging van je inschrijving. Als je ook een dag als vrijwilliger bij Utrecht Pride wil meemaken én als je beschikbaar bent op 1 juni 2024 van 11.00 uur tot en met 18.30 uur.

Aanmelden als vrijwilliger


Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via vrijwilliger@utrechtpride.nl.

Niet beschikbaar op 1 juni?
Ben je op de dag zelf verhinderd, maar in de periode voor Utrecht Pride wel flexibel beschikbaar? Of vind je het leuk om je steentje bij te dragen gedurende het hele jaar? Dan is de rol van Flex Vrijwilliger geknipt voor jou.

Aanmelden als flex vrijwilliger


Flex voorafgaand aan de Utrecht Pride
Ter voorbereiding van de Utrecht Pride is er in de weken voorafgaand ook behoefte aan extra vrijwilligers om de workload van de organisatie te verlichten en de flexibiliteit te verhogen. Hierbij kan je denken aan het klaarmaken van de opbouw- en afbouw locatie, het ophangen van spandoeken, het klaarmaken van de tassen en andere hands-on activiteiten.  

Flex gedurende het jaar
Vind je het leuk om incidenteel actief te zijn voor Utrecht Pride? Schrijf je dan ook in als Flex Vrijwilliger. Via onderstaand formulier kun je je persoonlijk aanmelden, als vriendengroep, familie, gezin, jaarclub of bedrijfsteam of welke andere samenstelling van toepassing is.  

En dan?
We inventariseren het animo voor deze nieuwe rol en de globale beschikbaarheid van de groep. Omdat we nu nog niet precies weten wie we wanneer nodig hebben, committeer je je dus nog aan niets met je inschrijving. Zodra we voldoende zicht hebben op de mogelijkheden, informeren we je verder en kun je beslissen of je je alsnog definitief inschrijft als Flex Vrijwilliger.

Bekijk hier alle huidige vacatures.