Bestuurslid Diversiteit en inclusie

Ben jij gepassioneerd over diversiteit en inclusie? Wil jij meewerken aan een wereld waarin iedereen zich geaccepteerd en geliefd voelt, ongeacht hun achtergrond of identiteit? Dan is dit jouw kans om verschil te maken in Utrecht!

Bij Stichting Utrecht Pride zetten we ons in voor de acceptatie en emancipatie van de LHBTIQ+gemeenschap. Als Bestuurslid Diversiteit en inclusie speel jij een centrale rol in het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën die de diversiteit binnen Utrecht Pride vergroot en inclusiviteit bevorderen.

Wat ga je doen?
- Je ontwikkelt en implementeert initiatieven om diverse gemeenschappen te betrekken bij Utrecht Pride.
- Namens het bestuur werk je aan activiteiten rondom de Utrecht Pride die bewustzijn vergroten over genderidentiteit, seksuele oriëntatie en culturele achtergronden.
- Je hebt een leidende rol in het creëren van veilige en gastvrije ruimtes voor alle deelnemers aan onze evenementen.
- Je werkt nauw samen met andere bestuursleden om een inclusieve mindset in de hele organisatie te bevorderen.
-Je bent namens de Stichting het aanspreekpunt voor andere organisaties die tijdens het Pride-weekend gerelateerde evenementen willen organiseren.

Wat zoeken we?
- Een enthousiaste voorvechter van diversiteit en inclusiviteit.
- Uitstekende communicatievaardigheden en het vermogen om mensen van verschillende achtergronden te verbinden.
- Affiniteit en betrokkenheid met de stad Utrecht.
- Een creatieve geest die nieuwe en innovatieve ideeën kan ontwikkelen en uitvoeren.
- Toewijding aan de missie van Utrecht Pride en de drive om positieve verandering te realiseren.

Wat bieden we?
- De kans om jouw stempel te drukken op een van de meest inspirerende evenementen in Utrecht.
- Een inclusieve, betrokken en ondersteunende omgeving waar diversiteit wordt gevierd.
- De mogelijkheid om waardevolle professionele en persoonlijke relaties op te bouwen.

Sluit je aan bij ons gepassioneerde team en draag bij aan een samenleving waarin iedereen trots zichzelf kan zijn. Stuur nu je sollicitatie naar robbert@utrechtpride.nl en help mee om Utrecht Pride nog diverser en inclusiever te maken! 

De stichting Utrecht Pride is een non-profit organisatie en heeft als belangrijkste doel om de zichtbaarheid van LHBTIQ+ organisaties, groot én klein te vergroten. Door middel van een botenparade door de Utrechtse grachten willen we LHBTIQ+’ers laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden. Met de parade hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTIQ+’ers te vergroten.

Het bestuur van de Utrecht Pride bestaat op dit moment uit vijf bestuursleden die zich vrijwillig inzetten om elk jaar de Utrecht Pride te organiseren. Dit doen zij samen met een kleine 200 andere vrijwilligers die voor en tijdens de parade onmisbaar zijn om dit evenement neer te zetten.