Media

Utrecht Pride vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023. Op deze pagina staat alle achtergrond informatie voor de aankomende editie.

Over Utrecht Pride

Tijdens een botenparade van grote en kleine LHBTIQ+ organisaties door de Utrechtse grachten willen wij de LHBTIQ+ gemeenschapen laten zien dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn en van wie zij houden. Met de parade hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTIQ+’ers te vergroten.

Door samenwerking met lokale ondernemers en het open karakter van de botenparade willen we de verbinding aan gaan met de Utrechtse bevolking en alle bezoekers van de parade. Wij zijn niet alleen trots op de LHBTIQ+ gemeenschap, maar ook op de stad als geheel en dat vieren we samen!

Editie 2023

Op zaterdag 3 juni kleurt de singel van Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog! De Utrecht Pride is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Op de 50 boten vind je organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken.

Het thema van deze editie is nog niet bekend.

Beeldmateriaal

Via deze link kun je beeldmateriaal van Utrecht Pride downloaden. Deze beelden zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Utrecht Pride.

Persberichten

Bekijk hier onze persberichten.

Contactgegevens 

Voor media gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Jeroen Kanters via jeroen@utrechtpride.nl 

Heb je andere vragen over Utrecht Pride? Stuur dan een e-mail naar info@utrechtpride.nl.