Bekendmaking deelnemers 2023!

Utrecht Pride is verheugd om aan te kondigen dat er dit jaar een recordaantal inschrijvingen is geweest voor de botenparade op zaterdag 3 juni. Na zorgvuldige overweging door een onafhankelijke adviescommissie, zijn er 50 deelnemers geselecteerd om deel te nemen aan de parade en de viering van diversiteit en inclusiviteit tijdens de vijfde editie van Utrecht Pride.

De botenparade is altijd een hoogtepunt van het Utrecht Pride weekend en de deelnemers varen ook dit jaar in een kleurrijke parade door de Utrechtse singel. De parade is de aangewezen gelegenheid om de diversiteit van de LHBTIQ+ gemeenschap te laten zien. Deelnemers komen uit alle hoeken van Utrecht en daarbuiten om al die organisaties zichtbaar te maken die zich het hele jaar op vele manieren bezig houden met de LHBTIQ+ gemeenschap. 

"We zijn ontzettend blij met de enorme belangstelling en de recordaantal inschrijvingen voor de botenparade", aldus de organisatie van Utrecht Pride. "Het selecteren van de deelnemers was niet eenvoudig, maar volgens ons zijn de geselecteerde boten een weerspiegeling van de diversiteit en inclusiviteit die Utrecht Pride wil uitdragen. We kijken ernaar uit om iedereen te zien genieten zowel op de boten als langs de route.” 

Utrecht Pride zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 3 juni.

De vijftig deelnemers zijn vanaf heden te vinden op
onze website.