Deelnemers botenparade Utrecht Pride 2024 bekend

Op zaterdag 1 juni 2024, het begin van wereldwijd de Pride Month, varen vijftig deelnemers met een zichtbare botenparade met veelal een vrolijk karakter door de grachten van Utrecht tijdens Utrecht Pride. Moedig aan, juich mee, steun en geniet van alle deelnemers in een kleurrijke varende optocht waar iedereen welkom is om diversiteit en inclusiviteit te vieren.

Dit jaar hebben meer dan 80 organisaties zich aangemeld om mee te doen aan de botenparade. Na een zorgvuldige keuze zijn 50 boten geselecteerd om mee te varen. Deze boten zijn van allerlei soorten en maten,van kleine bootjes tot grote feestpontons, en vertegenwoordigen verschillende LHBTI+ organisaties en initiatieven.

"We zijn erg blij met de grote interesse en diversiteit aan aanmeldingen voor de botenparade van dit jaar," zegt de organisatie van Utrecht Pride. "De geselecteerde boten laten zien waar Utrecht Pride voor staat, het zichtbaar maken van de LHBTIQ+ gemeenschap in al haar facetten en we kijken ernaar uit om met samen met iedereen te genieten van dit mooie evenement, zowel op het water als langs de kant.".

Iedereen is van harte uitgenodigd om Utrecht van haar mooiste kant te laten zien, en de stad, langs de route of op de straatfeesten,te bezoeken op zaterdag 1 juni 2024. 

De vijftig deelnemers zijn vanaf heden te vinden op onze website.