Inschrijving Utrecht Canal Pride 2020 geopend!

Na drie succesvolle edities is de Utrecht Pride niet meerweg te denken uit Utrecht. Vandaag is de inschrijving geopend voor de Utrecht Pride 2020 die zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2020.

Vanaf vandaag kunnen organisaties zich via onze website inschrijven om mee te varen tijdens de Utrecht Canal Pride 2020. Vorig jaar voeren maar liefst 46 boten mee tijdens de kleurrijke parade over de Oudegracht. Vanwege het grote succes van de afgelopen drie edities verwacht de organisatie dit jaar het maximale aantal boten van 50 te bereiken.

Alle organisaties die de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen zijn welkom om zich in te schrijven. Er kan worden ingeschreven in vier categorieën: LHBTI non-profit, LHBTI profit, LHBTI personeelsverenigingen/afdeling en LHBTI vrienden. Om de inhoud en boodschap van de parade te bewaken worden alle inschrijvingen inhoudelijk beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Zij adviseren het bestuur van de Utrecht Canal Pride, waarna de deelnemerslijst definitief zal worden opgesteld.

Net als voorgaande jaren krijgen roze organisaties voorrang bij de selectieprocedure, zodat net als bij de afgelopen drie edities alle roze organisatie die zich hadden ingeschreven ook daadwerkelijk een plaats in de parade krijgen. Zo onderstrepen zij het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Canal Pride in het leven is geroepen.

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2020. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er ’s avonds verschillende afterparty’s. Het volledige programma zal binnenkort worden aangekondigd op www.utrechtpride.nl