Utrecht Pride vaart op 4 juni de singel rond

Vandaag presenteren wij vol trots het officiële programma en de nieuwe route van de Utrecht Canal Pride 2022 op zaterdag 4 juni aanstaande.

Feestelijke botenparade

Vanaf 13.30 uur kleuren de singel en Oudegracht van Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog! De Utrecht Canal Pride is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Op de 50 boten vind je organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken.

Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Canal Pride in het leven is geroepen. De organisatie is blij met de hoeveelheid en diversiteit aan deelnemers!

Tijdens de Utrecht Canal Pride zetten we elke bezoeker die de Pride steunt even in de spotlight, net als elke partner, sponsor, deelnemer, vrijwilliger of andere persoon of organisatie die de Pride een warm hart toedraagt. Met de slogan ‘Just be you’ laat de Utrecht Canal Pride zien dat jij jezelf kunt zijn.

Nieuwe route door de gehele Utrechtse singel

De Utrechtse Singel is sinds een paar jaar weer volledig rond, daarom varen de deelnemers vanaf dit jaar dan ook een nieuwe route. De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna de boten de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus andersom: van noord naar zuid over de Oudegracht.

Vier grote straatfeesten

Na afloop van de Utrecht Canal Pride gaan de straatfeesten verder. PANN, RUBBER, Roost aan de singel en Café Kalff geven na afloop van de botenparade één groot feest! Met drie stages, diverse muziekgenres, tientallen artiesten en foodtrucks. Na de straatfeesten zijn er diverse afterparty’s in Utrecht.

Bekijk hier het volledige programma