Wat gingen we Trots door Utrecht!

Langzaam maar zeker begint het gewone leven weer, maar wij zitten nog na te gloeien. Wat een prachtige dag hebben we er met zijn allen van gemaakt! Zo’n duizend deelnemers op 26 boten werden zaterdag omarmd door de stad en aangemoedigd door meer dan 25.000 bezoekers. Een mooiere eerste editie van de Utrecht Canal Pride hadden we ons niet kunnen wensen.

De zon. De sfeer. De lachende gezichten. De aanmoedigingen. De liefde. Alles kwam samen om te laten zien hoe divers onze samenleving is. Utrecht kleurde zaterdag letterlijk en figuurlijk in alle kleuren van de regenboog.

Ons doel, de LHBTI+ gemeenschap zichtbaar maken door ze een podium te geven met de Utrecht Canal Pride, is bereikt. Er waren boten met mooie statements. Boten waarop organisaties zich in de spotlights plaatsten voor de buitenwacht. En boten die complete drijvende feesten waren. Een parade in zijn puurste vorm, bomvol enthousiasme op en naast het water.

Mede door het succes van de eerste Utrecht Canal Pride heeft burgemeester Jan van Zanen nu al een voorschot genomen op een volgende editie. Van Zanen zei al tijdens de parade dat ‘Utrecht een mooie nieuwe traditie is gestart’. Dat betekent dat we alles op alles gaan zetten om er volgend jaar een minstens zo mooie dag van te maken. Samen met de gemeente, hulpdiensten, vrijwilligers, organisaties, deelnemers, bezoekers, bewoners en ondernemers maken we er weer een feest van.

Er is al een datum: 16 juni 2018, wederom in het openingsweekend van het Midzomergracht Festival. Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Uit de evaluaties gaan we lering trekken om de tweede editie nog beter te laten verlopen, zodat nog meer mensen van de parade en de feesten kunnen genieten. 

Veel organisaties hebben al aangegeven er volgend jaar weer bij te zijn, nieuwe organisaties zijn enthousiast geworden om ook ‘trots door Utrecht’ te gaan. Stichting Utrecht Canal Pride wil alle betrokkenen nogmaals enorm danken voor hun deelname, bezoek en medewerking! 

Namens Utrecht Canal Pride: graag tot volgend jaar! 

Robbert, Peter, Jelle-Klaas, Roald, Remy en Ralf
Bestuur Stichting Utrecht Canal Pride

Ook nagenieten? Bekijk onze aftermovie!